Среда, 15.05.2024, 01:15
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта
вход
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Наш опрос
Кто по вашему станет следующим президентом Украины?
Всего ответов: 554
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Димитровская Городская организация Народной Партии
    Главная » 2009 » Сентябрь » 29 » «Первым делом наши интересы! Ну а граждане? А граждане потом…»
    «Первым делом наши интересы! Ну а граждане? А граждане потом…»
    15:19
    Наочним прикладом всеохоплюючого безладу в державі є внутрішньопартійна ситуація у так званих мегапартіях. Внутрішні конфлікти, спровоковані різними бізнесовими угрупованнями, демонструють неперебірливість партійних вождів не лише у партійних справах, а й у підходах до державного будівництва.
    Принцип таких підходів простий: зиск, у всіх його проявах, понад усе! Немає значення, яким чином це відбувається: чи то за посередництва криміналітету, імплантованого рішенням партійних бонз до владної верхівки, чи через поголовне стягнення поборів з людей і т. ін. Суть у іншому – на тлі показового скиглення про кращу долю народу триває нахабне, неприховане пограбування людей і держави. Решта ж „красивих” гасел, як то: ЄЕП, НАТО, російська мова, підвищення соціальних стандартів тощо – є лише ширма, за якою можна й далі чинити необмежене законом і совістю здирництво з метою власного збагачення.
    Останній публічний конфлікт у Партії регіонів, у якому, як у дзеркалі, відображаються загальнодержавні проблеми, наочно ілюструє весь комплекс згаданих суперечностей: корупція, відстоювання винятково олігархічних інтересів, негласна підтримка або й пряме „кришування” криміналітету та протистояння між бізнес-кланами.
    Про те, як це відбувається у нетрях найбільшої парламентської фракції – Партії регіонів, – можна дізнатися з інтерв’ю донедавна однієї з центрових фігур цієї політичної сили Василя Кисельова, опублікованого на веб-сайті інтернет-видання „Главред” від 23 вересня 2009 року.
    ВАСИЛЬ КИСЕЛЬОВ: «ПОКИ ПАРТІЄЮ РЕГІОНІВ КЕРУЄ ВІКТОР ЯНУКОВИЧ, МЕНІ В ЦІЙ ПАРТІЇ РОБИТИ НІЧОГО»
    Мілан Лєліч, для «Главреда», 23.09.09 // 12:18
    «Главред» став першим виданням, якому опальний «регіонал»-кримчанин дав розгорнуте інтерв'ю з приводу свого конфлікту з партійним керівництвом. 
    При цьому гострота критики пана Кисельова на адресу того самого керівництва виявилася, мабуть, дещо несподіваною навіть для журналістів, що знають його. Враховуючи бойовий настрій депутата і його впливовість у Криму, можна з упевненістю сказати: в одному з базових регіонів у кандидата в президенти Януковича виникли серйозні проблеми. І це – лише початок.
    Василю Олексійовичу, ви вже остаточно вийшли з Партії регіонів?
    Відповідаючи на ваше питання, підкреслюю, що на сьогоднішній день, на двадцять друге вересня, на тринадцяту годину тридцять хвилин я є членом Партії регіонів. Рішення ухвалене тільки на рівні Президії політради. А його повинна затвердити Політрада партії.
    Але є обставини, які змусили мене, не чекаючи ухвалення рішення Політрадою, вийти з партії. І я вже здав свій партквиток, а також заяву на двох сторінках в Секретаріат партії.
    Але ж офіційно ви ще є членом партії?
    Офіційно – так, до ухвалення рішення Політрадою. Хоча для себе я таке рішення вже прийняв. Мені в цій партії, поки її лідер – Янукович, робити нічого.
    Я скажу, що є кілька причин, що спонукали мене, не чекаючи рішення Політради, вийти з партії.
    Перша причина – це те, що я «добровільно» (як від мене цього вимагали) не «здав» Кримську організацію Партії регіонів під криміналітет. Початок цього конфлікту був закладений ще на виборах 2006 року, коли за особистою вказівкою Віктора Януковича в прохідну частину списку кандидатів від ПР у депутати Верховної Ради Криму було включено такого собі громадянина Мельника. Він же керівник ОЗУ (організованого злочинного угруповання. – Авт.) в Криму!
    Я, як міг, доводив, що цього не можна робити.
    На жаль, мене не почули. Але оскільки за нього відповідав особисто Віктор Федорович, я був упевнений, що він його ставитиме на місце. На жаль, як виявилось, я марно сподівався. 
    На той момент я керував Кримською партійною організацією Партії регіонів, яку створив з нуля. А рейтинг почав падати, тому що підприємців (представників малого і середнього бізнесу) обклали щомісячним оброком: за кожен випиляний камінь в кар'єрі, за кожен автобусний маршрут, за кожен метр орендованої площі, за кожен метр площі, яка віддається на приватизацію. І – найстрашніше – за кожен метр землі, яку хтось просив у властей...
    Кому особисто йшли ці гроші?
    У цьому міліція розбиратиметься. І сьогодні вже розбирається.
    Хочу навести наочний приклад, як «вбивають» рейтинг партії. В той час, коли сесія міської ради за пропозицією Геннадія Бабенка вдвічі знижує виплату за обіди школярам з дванадцяти до шести гривень, в цей же період пан Бабенко собі і своїм підручним виписує по сто шістдесят тисяч премії.
    Каталізатором ухвалення рішення про моє виключення з партії на Президії політради партії стало те, що я відкрито підтримав генерала Москаля в його боротьбі з криміналітетом в Криму.
    Подивіться, що робиться сьогодні. На Геннадія Москаля чинять безпрецедентний тиск, йому не те що не допомагають, йому всіляко перешкоджають.
    З боку кримських властей?
    Насамперед, з боку прокуратури.
    Криму?
    Не лише Криму. У Верховній Раді України домагаються складання його депутатських повноважень – для того, щоб потім за допомогою Президента Ющенка зняти з поста заступника міністра - начальника Головного управління МВС України в Криму. І якщо тільки в цьому він їм допомагатиме, то вся країна побачить, хто зацікавлений у тому, щоб з криміналом ніхто по-серйозному не боровся.
    Щоб уберегти Кримську партійну організацію від розколу і не дати можливості БЮТ злорадіти із цього приводу, я свідомо пішов на «політичне самогубство» для того, щоб спробувати зберегти єдність Кримської партійної організації перед майбутніми виборами в місцеві ради. Переконаний, що до виборів у місцеві ради Партія повинна змінити Лідера.
    Ви маєте на увазі Віктора Федоровича?..
    Саме так. Хочу нагадати, що партію створював Азаров, при ньому партія офіційно оформилася. При Семиноженку партія активно і ефективно розвивалася. При Януковичі деяких речей я зрозуміти не можу.
    Наприклад, блокування трибуни Верховної Ради?
    Блокування зокрема. Поки ми блокуємо роботу законодавчого органу, Тимошенко в ручному режимі управляє країною, а без голосування народ не знає, що саме БЮТ проти підвищення зарплат і пенсій. Блокуючи роботу Верховної Ради, ми цим допомагаємо Ющенку перебувати при владі, а також даємо йому можливість шляхом запровадження надзвичайного стану розігнати законодавчий орган і зірвати вибори президента.
    Крім того, ми говоримо – і в програмі записано – що ми «за Єдиний економічний простір». Що в цьому питанні коли-небудь зроблено? Всі спроби присікаються на пні.
    І ще. Яка ж це Партія регіонів, якщо у Верховній Раді України відсутні представники тринадцяти областей (регіонів) України?
    Щодо російської мови – це наші базові постулати і наші базові програмні цілі. Що з цього питання зроблене? Сімнадцять законопроектів вніс колега Колесніченко, і жоден не поставлено на голосування – на догоду Президентові Ющенку. Хай би ветував, народ бачив би, що партія обстоює свої програмні пункти.
    На ранковому засіданні Ради фракції ухвалюється рішення – у жодному разі не голосувати за проведення навчань країн НАТО в Криму. Але приходимо в зал – і поступає команда голосувати. Мене не було в залі, моєю карткою хтось проголосував за проведення навчань — після цього мені хоч в Криму не з'являйся.
    І ось ЄЕП, російська мова, НАТО — це питання, які сьогодні повністю вибиті. Я не знаю, ким. Але політично за це відповідає лідер. Якщо він сьогодні не справляється, він повинен піти.
    Крім того, виходячи з практики діяльності партій багатьох європейських держав, скандал з дачею в Межигір’ї закінчився б, щонайменше, виключенням з партії.
    А кого йому на заміну ви можете запропонувати?
    Це хай вирішує партійна організація.
    Ви вважаєте, в Партії регіонів гідні кадри є?
    Звичайно, є.
    Назвіть прізвища?
    Можу назвати, безумовно. Я можу назвати Голенка Валерія Миколайовича, Бойка Юрія Анатолійовича. Це сильні люди, які можуть повести за собою партію.
    Я борюся за партію, і хочу, щоб партія збереглася. Я не хочу, щоб партію спіткала доля НДП або СДПУ(о). Мене турбує доля людей, понад мільйона членів партії, а також десятків мільйонів наших соратників по всій Україні.
    Скажіть, будь ласка, особисто з Віктором Федоровичем ви спілкувалися, зустрічалися після цих подій?
    Я зустрічався з ним першого вересня.
    Це ще до вашої заяви про вихід з партії?
    Так. Але після того, як мене на Президії політради виключили заочно, я з ним не зустрічався. І вже якщо мене страчують, то хоч би повинні були запросити на страту. Якщо мене страчують і не запрошують, це - неправильно, неправедно, і не за Статутом.
    Ви тоді обіцяли, що найближчим часом поговорите з Віктором Федоровичем.
    Так, повинен був з ним зустрітися в п'ятницю, 18 вересня, щоб порадитися з приводу рішення Ради КРО Партії регіонів, згідно з яким ця Рада зажадала відкликати мою заяву про перехід на час президентської виборчої кампанії в Центральний штаб партії.
    Але коли вона у вівторок п'ятнадцятого числа підписала рішення Президії політради про моє виключення з партії, я вже ні з ким зустрічатися не буду.
    І навіть не спілкувалися по телефону?
    Ніхто на мене не виходив, питань ніхто не ставив, але тепер, я думаю, і ставити не будуть, тому що я свій вибір вже зробив.
    Сьогодні була заява від «Російської общини Криму», відкритий лист Януковичу. Скажіть, ви підтримуєте контакти з ними і з Цековим?
    Контакти підтримую, але листа не бачив.
    Однією з вимог пана Кисельова під час підготовки цього матеріалу було дослівне збереження тексту інтерв'ю, заздалегідь узгодженого з ним. «Главред» готовий надати місце для розміщення альтернативних поглядів, а також для викладення позиції всіх осіб, що згадуються в інтерв'ю.
    http://ua.glavred.info/archive/2009/09/23/121817-2.html


    Просмотров: 1058 | Добавил: 696 | Рейтинг: 4.7/3 |
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *:
    Бесплатный хостинг uCozCopyright MyCorp © 2024